Skip to main content

Netflix și meciul de box dintre Mike Tyson și Jake Paul

Am vrut să scriu despre evenimentul ăsta la vremea lui, dar m-am luat cu altele și a trecut. Însă, mai bine mai târziu decât niciodată. Pe 15 noiembrie 2024 a avut loc un meci de box celebru, între fostul pugilist de categorie supergrea Mike Tyson, de 58 de ani, și youtuberul devenit boxer profesionist Jake Paul, de 27 de ani. Meciul a fost câștigat de cel din urmă.

poster Jake Paul vs Mike Tyson

Ce voiam să vă spun este că meciul a fost intens promovat pe Netflix, dar această platformă de streaming a dat chix la partea tehnică, unii spectatori spunând ulterior că parcă s-au uitat la conținut video redat la rezoluția de 360p (sub nivelul unui film tras de pe DVD). Adică, pixelat și foarte prost.

Iată cum a descris Orlando Nicoară experiența lui:

Cel mai important eveniment de sport transmis de Netflix, meciul de box dintre Mike Tyson și YouTuber-ul Jake Paul, a fost un fail total. Eu nu am reusit sa ma conectez, iar pe retelele de socializare “vuiesc” nemultumirile userilor.

Promovat agresiv in toate tarile unde Netflix opereaza si anuntat ca un eveniment major, meciul de box ar fi trebuit sa fie un test pentru Netflix in ceea ce priveste intrarea pe zona de transmisii sportive. Din acest punct de vedere, da, e un succes, marketingul si-a facut treaba. Din punct de vedere tehnic e un fail major, care va afecta brandul.

Pe Wikipedia scrie că meciul s-a transmis exclusiv pe Netflix și că a fost urmărit de 65 de milioane de utilizatori simultan. Așadar, un test destul de dur pentru gigantul de streaming, care a arătat că, întocmai cum boxerii care altădată erau de neînvins își pierd vigoarea odată ajunși la bătrânețe, nici încrederea oarbă într-un colos al tehnologiei nu este neapărat o carte câștigătoare.

Comments

Popular posts from this blog

DeepSeek: surpriza IA care zguduie Wall Street-ul

Ce este DeepSeek? DeepSeek, un startup chinezesc de inteligență artificială lansat în 2023, a devenit subiectul principal de discuție în lumea tehnologiei. Fondată de expertul în finanțe Liang Wenfeng, compania a creat un sistem puternic de Inteligență Artificială, numit DeepSeek-R1, care rivalizează cu cele mai performante produse tehnologice americane, dar la un cost mult mai mic. Spre deosebire de multe instrumente IA care necesită investiții uriașe, tehnologia DeepSeek este accesibilă și disponibilă gratuit pentru dezvoltatori, ceea ce o transformă într-un joc la îndemâna micilor întreprinderi și a cercetătorilor. De la obscuritate la faimă peste noapte Susținută de firma de investiții a lui Liang, DeepSeek a trecut neobservată până la începutul anului 2025, când aplicația sa a ajuns brusc pe primul loc în descărcările Apple din SUA, însumând peste 1,6 milioane de utilizatori. Interesul a crescut atunci când experții au observat că inteligența sa artificială ar putea egala sisteme ...

Discursul complet al lui J. D. Vance de la Munchen din 14 februarie 2025

Vicepreședintele american și numărul doi în lume, J. D. Vance, a ținut vineri, 14 februarie 2025, o scurtă cuvântare de 20 de minute la Conferința de securitate de la Munchen. În această cuvântare a făcut și câteva referiri la țara noastră, România, și la anularea alegerilor din decembrie 2024. Redau mai jos pentru cititori transcrierea completă a discursului vicepreședintelui american, tradusă în limba română. Bine, vă mulțumesc și mulțumesc tuturor delegaților, personalităților marcante și profesioniștilor din media prezenți. Și un mare mulțumesc, în mod special, gazdelor Conferinței de Securitate de la Munchen pentru că au reușit să organizeze un eveniment atât de incredibil. Desigur, suntem încântați să fim aici. Ne face plăcere să fim aici. Și, știți, unul dintre lucrurile despre care am vrut să vorbesc astăzi îl constituie, desigur, valorile noastre comune. Și, știți, este minunat să revin în Germania. Așa cum ați auzit mai devreme, am fost aici anul trecut în calitate de senator...